וטרינרים היום, בדיוק כמו בבתי חולים של בני אדם, נסמכים על בדיקות מעבדה על מנת לעקוב אחר מצבה הבריאותי של חיית המחמד – תוצאות הבדיקה עוזרות מאוד לאשר או לשלול מחלות שונות.

ייתכן והווטרינר שלכם ימליץ על בדיקות דם אחת לתקופה בכלבים/חתולים מבוגרים, כדי לקבוע את ערכי הנורמה של מדדי החיות, זאת על מנת לעשות בהן שימוש לשם השוואה בעת מחלה, וכן להמליץ על הזנה נכונה.

בית החולים לחיות שדמה מספק למטופליו שירותי אבחון מתקדמים הכוללים: מעבדת דם, ביוכימיה ואנאליזת שתן, כאשר למרבית הבדיקות התוצאות מתקבלות תוך דקות ספורות.

בדיקות מעבדה נפוצות

קיימות מגוון בדיקות מעבדה, הנפוצות ביותר ברפואה וטרינרית מוסברות להלן:

ספירת דם כללית (CBC):

ספירת הדם הכללית מודדת את כמות כדוריות הדם האדומות, כדוריות הדם הלבנות וטסיות בדגימת הדם. מידע זה חיוני על מנת לאבחן מצבי אנמיה, זיהומים למיניהם, לוקימיה והפרעות דם אחרות. בנוסף, ספירת הדם מסייעת לווטרינר לנטר את תגובת חיית המחמד לטיפולים שונים.

אנאליזת שתן (UA):

אנאליזת שתן היא כלי המשמש לאיתור נוכחות תרכובות מסוימות שאינן מופיעות בדרך כלל בשתן, כגון חלבון, סוכרים, כדוריות דם לבנות או דם. כמו כן, באמצעות האנאליזה ניתן לאבחן זיהומים במערכת השתן, סוכרת, התייבשות, בעיות כליות שונות ולקבוע את מדד תפקוד הכליות.

פאנל כימיה בדם:

פאנל כימיה בדם מודד את רמת האלקטרוליטים, אנזימים ואלמנטים כימיים בדם – כגון אשלגן וסידן. מידע זה מספק הבנה על תפקוד איברים שונים, כגון הכליות, הלבלב והכבד. תוצאות הבדיקה עוזרות למקד את האבחון ולהציע דרך טיפול מדויקת יותר לחיית המחמד שלך.

בדיקות צואה:

בדיקות צואה משמשות לאיתור נוכחות טפילים (תולעים שטוחות, תולעים עגולות, שרשורים, גיארדיה ופרזיטים אחרים) או הפרעות מעיים שונות. בחינת דוגמית הצואה תחת המיקרוסקופ מספקת מידע שימושי רב לגבי בעיות במערכת העיכול, דימומים פנימיים והפרעות בתפקוד הלבלב.

משטח עור:

זוהי הבדיקה הנפוצה ביותר בדרמטולוגיה וטרינרית (רפואת עור). לאחר נטילת הדגימה,וטרינר בוחן את הדגימה תחת מיקרוסקופ לאישור נוכחות סוגי פטריות שונות, פרזיטים או זיהומים חיידקיים.

בדיקת תפקודי בלוטת התריס:

אם בלוטת התריס של חיית המחמד שלך אינה מתפקדת כהלכה, ייתכן והיא אינה מפרישה הורמונים החיוניים לגדילה ומטבוליזם תקין, או שמא מפרישה הורמונים אלו יתר על מידה.

FNA:

כאשר לחיית המחמד יש גוש או בליטה חשודה, הווטרינר יישאב ממנה דגימת נוזל או תאים באמצעות מזרק ומחט סטריליים על מנת לבחון אותה תחת המיקרוסקופ. בדיקה ה-FNA היא צורה מהירה לאבחן זיהומים וגידולים שונים. בנוסף, הבדיקה מספקת מידע חשוב ביותר לגבי אופי הגידול – שפיר או ממאיר, ובהתאם יוכוון הטיפול בעתיד.