טיפול בגורי כלבים וחתולים עד גיל חודשיים

במשך השבועות הראשונים לחיי הגור האם מספקת את החום, התזונה והגירויים שהגור זקוק להם. עם זאת יש להבין את צרכי הגור המיוחדים, לשים לב להופעת בעיות בתחילתם, ולטפל בהן לפני שהן הופכות לחמורות.
רצוי מאוד להדריך את ילדים, לעזור ולהשתתף בחוויה המדהימה של גידול גורים.

סביבה

גורים זקוקים לפינה נקייה, חמה ויבשה. טמפרטורת האוויר בחדר צריכה להיות 28ºc בשבוע הראשון לחייהם, בגיל שלושה עד ארבעה שבועות ºc26 ובגיל שישה שבועות ºc22. יש להרחיק את הגורים מרצפות קרות, כיוון שהתקררות עלולה להמית את הגורים. יש להיזהר מחימום יתר של הגורים, העלול לגרום לכוויות.
בתקופה שהגורים אינם יכולים להתרחק ממקור החום בכוחות עצמם. נייר עיתון הוא אמצעי יעיל כדי לספק לגורים סביבה נקייה, כאשר הגורים מתחילים לזוז בכוחות עצמם. בנוסף, רצוי לרפד את מרבץ הגורים בבד.

עיניים

עיני הגורים נפתחות בגיל 10-14 ימים. ניתן לנקות הפרשות מהעין עם תה פושר.

תזונה

לגור בריא, האוכל היטב, יש בטן עגלגלה והוא נראה מרוצה. באופן כללי, הגורים מכפילים את משקלם בגיל 10-8 ימים. בכי ממושך או ירידה במשקל מעידים על בעיה שיש לטפל בה ויש להודיע על כך לרופא הוטרינר. ניתן להאכיל בעזרת בקבוק גורים שהופרדו מאימם בגיל צעיר. הזנה בבקבוק יוצרת רגשות קירבה אל הגור, אך היא תובעת זמן רב. גורים אחרי המלטה זקוקים לחמש עד שש הגמעות בבקבוק ביום. בגיל שבועיים אפשר לרדת לארבע ארוחות בבקבוק ביום.

יש לעודד את הגורים לנתינת הפרשות על ידי עיסוי החלק האחורי של הגוף והבטן עם צמר גפן ספוג במים חמים. יש להיות עקביים בפעולה זאת, עד שמופיעות ההפרשות באופן סדיר.

כמויות להזנה:

ניתן לחשב את כמויות תחליף החלב שיש להגמיע על ידי חישוב הצריכה הקלורית היומית של הגור: החישוב כ-5 קלוריות לכל 30 גרם משקל גוף ליממה. בימיו הראשונים הגור יוזן 6-8 פעמים ביום.
בבית החולים לחיות בשדמה ניתן להשיג תחליף חלב מיוחד לגורי כלבים ומיוחד לחתולים.
מגיל 3 שבועות יש לטחון מזון גורים באיכות טובה, כגון יוקנובה או רויאל קנין, עם תחליף חלב לגורים, ובהדרגה לעבור למזון מוצק. מזון מוצק יש להגיש בגיל שלושה שבועות, גם לגורים הנמצאים עם אמם. בגיל 6 שבועות הגור יקבל מזון גורים באיכות טובה, שלוש עד ארבע פעמים ביום.

טיפולים וטרינריים הכרחיים

החל מגיל ארבעה שבועות מומלץ להתחיל בטיפול נגד תולעי מעיים. תכשיר מתאים לחיית המחמד שלכם, ניתן לקבל בבית החולים לחיות בשדמה.

בגיל 6 שבועות יש להתחיל לחסן את הגורים נגד מחלות מדבקות.

חיסונים שנתיים, כולל חיסון כלבת, בהדרכת צוות בית החולים לחיות שדמה.

נשמח לענות על שאלות נוספות בכל עת, בביקור בבית החולים בשדמה או טלפונית.
דפי מידע בנושאים נוספים, כולל טיפול בחתולים וכלבים בוגרים, ניתן לקבל בבית החולים.

בהצלחה,
ד"ר רון רם וצוות בית החולים לחיות – שדמה.